Na de forse nederlaag van vorige week namen de korfballers uit Sneek het afgelopen zaterdag op tegen ODIK uit Barneveld. De Waterpoort kon weer beschikken over zijn aanvoerder Nick Huitema, die vorige week ontbrak bij het achttal. 

Het eerste kwartier lieten de Snekers knap korfbal zien en wisten de score snel te openen, maar ODIK kon simpel volgen. De Waterpoort bleek al snel niet opgewassen tegen de bezoekers uit Barneveld. ODIK zetten de Snekers verdedigend onder druk en wisten over alle schijven doelpunten te maken. De Waterpoort kon ondanks een viertal treffers van Dennis Lingsma niet volgen en keek bij het rustsignaal al tegen een achterstand aan van 6-13.

In de rust werd de ploeg aangesproken met dat de dames betere lijnen konden gaan lopen zodat de heren beter de bal kwijt konden. Ook werd de nadruk gelegd op dat wij met deze nieuwe ploeg bezig zijn met een leerproces en dat fouten maken niet erg is als je er maar van leert.

Ook na de onderbreking was het ODIK die de wedstrijd bepaalde. De thuisploeg, gecoacht door Gerard Plantinga, liet weinig veerkracht zien en liet de uitploeg steeds verder uitlopen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald, net als vorige week, op 9-29.

Volgende week reist het vlaggenschip van De Waterpoort af naar Nijmegen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.