TIETJERK – Na een voor dit seizoen relatief korte rit kwam de korfbalvereniging uit sneek aan op het grasveld van KF de Walden te Tietjerk. Coach Gerard Plantinga en zijn ploeg waren erg tevreden over de trainingen van de voorgaande week, met name die van donderdag, en vastberaden hiervan te profiteren.

De omstandigheden waren enigszins in het voordeel van de Walden. Het “echte” grasveld zorgde voor de nodige glijpartijen en door de regen glipte de bal regelmatig door de vingers, jammer genoeg voornamelijk aan de kant van de waterpoort. KV de waterpoort had van begins af aan vrij weinig in te brengen tegen de thuisploeg. Het spel oogde stroef en er zat een groot aantal korte aanvalsbeurten bij. Na niet al te lang spelen kreeg Martijn Barendsen een trap tegen het onderbeen en moest uitvallen, hetgeen niet bevordelijk was voor het spel, ondanks de sterke invalbeurt van Paul Damstra.
Het rustsignaal werd afgegeven met een stand van 16-6.

De walden was schoot erg zuiver, met name met kansen achter de korf. Geen van de zestien tegendoelpunten was een doorloopbal en er moest daarom meer druk op de schoten van de Walden worden gelegd.

Dit ging ook in de tweede helft moeizaam, mede door de ondergrond, welke nog altijd onwennig was voor de Snekers.  Desondanks ging het de Waterpoorters in de tweede helft iets beter af dan in de eerste helft en werd er uiteindelijk afgefloten met een stand van 27-13.

Aankomende zaterdag is de thuiswedstrijd tegen de Parabool (aanvang 15:30 uur)  op het schuttersveld.