Zaterdag 12 oktober mochten de jongens en de meiden van E2 om 10.00 uur vertrekken naar Leeuwarden om daar hun laatste veldwedstrijd van dit seizoen te spelen. Bij aankomst stonden de spelers van Pallas ’08 al klaar op het veld. Ook voor hen was het de laatste wedstrijd van dit veldseizoen. En beide partijen hadden er weer zichtbaar zin in.
Dat het een pittig potje korfbal zou worden was vooraf al duidelijk. De E1 van Pallas ’08 had namelijk alle 5 veldwedstrijden gewonnen. Hiermee hebben zij laten zien dat zij onverslaanbaar de kampioenen van het veld zijn geworden. Maar onder het motto van ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ zijn onze toppers toch maar dit duel aangegaan.

En een pittig potje was het zeker. Sven, Ricardo, Maud, Silke, Yenthe en Anne hebben zich in het zweet gewerkt om toch de voorsprong van Pallas minimaal te houden. Eline kon er helaas niet bij zijn wegens ziekte.
Het was vooral een erg leerzame wedstrijd waarin veel doorzettingsvermogen van de spelers werd gevraagd. Met nog een prima schot van Ricardo wist het team de eindstand te houden op een 9-1. De jongens en meiden kunnen terugkijken op een prima veldseizoen. Ze weten hoe het is om te winnen, te verliezen én om gelijk te spelen. Een mooie basis waarmee ze zich kunnen klaar maken voor het zaalseizoen. De spelers van E2 eindigen met een puntentotaal van 5 punten op een mooie 2e plek, net achter Pallas ’08.