GRONINGEN De selectie van Waterpoort Sneek vertrok zaterdagmiddag richting Groningen voor hun wedstrijd tegen Club Brothers. Het bleek een teleurstellende match te worden waarin de groen-witte equipe aan het kortste eind trok.

In de eerste helft werd de score geopend door Club Brothers, maar al snel volgden de doelpunten van de Waterpoort. Hoewel de Waterpoort aanvankelijk sterker leek en een voorsprong van 3 a 4 punten wist vast te houden, kon de ploeg van Henk Kallenkoot niet doorzetten. Er zaten veel slordigheidsfoutjes in het spel en grote kansen werden te weinig afgerond.

De tweede helft pakte dramatisch uit voor de Sneekers. Het scorend vermogen van de Waterpoort zakte naar een laag niveau, vaak omdat de aanvalsmomenten van korte duur waren. Veel onnodige fouten gaven Club Brothers gelegenheid om langszij te komen en zelfs de leiding over te nemen.

Door onder andere de fraaie doelpunten van Invalster Rommy Damstra-Postma bleef het tot op het eind spannend. De Waterpoort was echter niet meer bij machte om de wedstrijd naar eigen hand te zetten en verloor met 22-20