ALMELO – Een weinig enerverende wedstrijd voor KV de Waterpoort tegen de zuiver schietende thuisploeg AKC eindigde afgelopen zaterdag in een 28-17.

Alhoewel de sneeker korfbalploeg vooraf haar kansen op winst niet laag inschatte, kende de match weinig momenten van werkelijke spanning. Verdedigend had de Waterpoort de zaakjes redelijk op orde en verdedigde grotendeels goed voor. Dit gaf soms veel onrust bij de thuisploeg. Aanvallend had het achttal in het groen het echter zwaar. Het kon moeilijk onder de druk van AKC uitkomen en dit leverde veel belabberde schoten op. Hierdoor eindigde veel aanvallen al na een enkel schot.

Desalniettemin gaf coach Gerard Plantinga tijdens rust aan dat het aantal schoten in totaal significant hoger lag aan de kant van de Sneekers. De achterstand die intussen was opgelopen zou niet onmogelijk zijn te overbruggen.

Het rendement bleef echter laag in de tweede helft, net als de schotkwaliteit. Met nog een kwartier op de klok was het duidelijk dat wedstrijd was gespeeld. AKC bleef met regelmaat scoren en de Waterpoort kon niet meer bijblijven. Het bleef lange tijd steken op 13 doelpunten. Zo nu en dan waren er momenten van verlichting waaruit bleek dat met geconcentreerd aanvalspel de druk van AKC kon worden opgeheven. Een zo’n moment leverde een mooie afstandsgoal op, gemaakt door invalster Marli Jager.

Hoewel het verschil in score bij eindsignaal groot was, kan de Waterpoort terugkijken op een wedstrijd waaruit veel lering is te trekken. Achteraf gezien zat winnen van AKC er op dat moment in geen enkel scenario in.

Aankomende zaterdag speelt KV de Waterpoort weer thuis. Dit keer tegen Wez Handich/DOW 1. Een ploeg waar wel degelijk van gewonnen kan (en moet) worden.