SNEEK – In de eerste krachtmeting met KIOS in Ruinerwold hadden de Sneker korfballers niks in te brengen tegen de doelpuntenregen die ze toen op hun dak kregen. Ook in de return van afgelopen zaterdag, in eigen huis, bleek al snel dat KIOS weer een hoog rendement aan de dag zou leggen.

Al na enkele minuten stond KIOS met zes doelpunten voor, terwijl de Waterpoort nog nauwelijks de korf had weten te raken. Het was vervolgens de opdracht voor de Waterpoort om het tempo te gaan bepalen; Kansen alleen van dichtbij de korf nemen of uitstellen. Bij tijd en wijle werd dit geprobeerd maar meerendeels mislukte de opzet. Veel ballen vlogen over de lijn en een aantal keren liep de schotklok af zonder korf geraakt te hebben. Waar KIOS soms een enkele kans nodig had voor een doelpunt, had de Waterpoort er verscheidene nodig. Er werd gerust met een stand van 17-10.

In de tweede helft was er een moment van zwakte bij de de Ruinerwolders maar de Waterpoort verzaakte hiervan gebruik te maken. KIOS was ten alle tijden scherp op de kansen achter de korf en kon zo blijven scoren. Het doelpuntenverschil werd groter en de Waterpoort bleef steken. Ondanks de goede invalbeurt en een geraffineerd doelpuntje van Tymen Kuipers won kampioenskandidaat KIOS uiteindelijk dik met 18-34.

Zaterdag 7 maart a.s. speelt KV de Waterpoort uit tegen de huidige nummer één, ZKC ’19, te zuidwolde.