Zaterdag 11 mei speelde de Waterpoort 1 op een zonovergoten middag in Deinum haar derde veldwedstrijd. Daarmee zijn we op het midden gekomen van de tweede helft van de veldcompetitie. De Waterpoort heeft voordat de competitie begon geoefend tegen Deinum, waar de wedstrijd met een ruime overwinning beklonken werd. Gaat de Waterpoort dit wederom lukken?

Afgelopen zaterdag was er een ruime groep herenwissels mee, waardoor deze voor het eerst in lange tijd weer eens in de meerderheid waren ten opzichte van de dames. De Waterpoort 1 werd vandaag ondersteunt door oude vertrouwden Allard Huitema en Annemartijn Korfmaker. Ook jonkie Luca Padberg was wederom mee om zijn steentje bij te dragen. Annelieke Warnar – Van den Berg was deze wedstrijd afwezig.

De wedstrijd werd gestart met een strafworp die Allard meekreeg. Hij wist het wel gelijk spannend te maken, gelukkig ging de bal nét wel door de korf heen. Kort hierna wist Deinum te scoren, maar dit werd gevolgd door een strafworp die Sharon Brinksma mee kreeg. De stand stond hiermee op 1-2 in het voordeel van de Sneekers. De Sneekers begonnen hierna los te komen van Deinum. Ondanks dat het niet als een gemakkelijk spel voelde, wist de Waterpoort toch vrij gemakkelijk haar voorsprong uit te bouwen door mooie afstandballen en doorloopballen van de heren Dennis Lingsma, Martijn Barendsen en Nick Huitema. Of het nu goed verdedigend spel of slechte schoten van Deinum betrof, zij bleven achter waardoor de rust werd ingegaan met een stand van 3-12.

Deinum had zich in de kleedkamer onder het genot van een kopje thee waarschijnlijk enigszins weten op te laden, want na de rust wisten ze gelijk twee keer te scoren. Gelukkig bleven ook de Waterpoorters scoren. Sharon is herstellende van een blessure, waardoor ze kort na de rust gewisseld werd voor Floor Oosterhaven. Op aanwijzing van Nick stapte Floor achter de korf uit, wat twee keer achter elkaar resulteerde in een bal door de mand. Ook Femke Ekema speelde een niet onverdienstelijke wedstrijd als stabiele factor in het vak bij Dennis en Nick. Inmiddels was de stand tot elf punten voorsprong uitgebouwd naar 6-17 en zo ontstond er ook ruimte voor Luca om zijn krachten in te zetten. Ook wissel Lies Keja mocht nog even ontsnappen uit de bloedhete dug-out en haar kunsten laten zien in het veld. Gedurende de tweede helft begonnen de emoties hoog op te lopen, voornamelijk aan de kant van de tegenstanders en hun coach. Dit was niet van al te lange duur, omdat de scheidsrechter besloot de wedstrijd af te fluiten met een eindstand van 7-19.

Na de wedstrijd werd genoten van koude en lekkere biertjes en andere drankjes op het dakterras van Deinum. Zaterdag 18 mei was een vrije dag, maar zaterdag 25 mei neemt De Waterpoort 1 het wederom op tegen Deinum 1. Dit keer op het kunstgrasveld van het Schuttersveld, waar hopelijk weer met een dikke overwinning van het veld gelopen kan worden. Kom ons dus vooral aanmoedigen!