SNEEK – Afgelopen dinsdagavond stond er een inhaalwedstrijd op het programma voor het 2e van De Waterpoort. Het team mocht aantreden tegen het 3e van DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK, een hele mondvol. De Snekers bevonden zich tot op dat moment in de onderste regionen van de poule, maar zouden zich door deze winst op een mooie 3e plaats kunnen nestelen. Er heerste een positieve sfeer ondanks het koude weer en het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

DIO was de ploeg die het 1e doelpunt op het scorebord wist te zetten. Hierna mocht De Waterpoort gelijk in de achtervolging en met succes. Ze wisten de achterstand om te buigen in een voorspong en breidde deze voorspong met goed spelend korfbal verder uit. Terwijl de vakken van DIO bleven vastlopen door goed verdedigend werk, wisten de Snekers daar dankbaar gebruik van te maken. Door goed reboundend werk en zuivere schoten, wist De Waterpoort een ruststand van 10-5 op het scoreboard te zetten.

Tijdens de pauze werden de koppen bij elkaar gestoken en kregen de spelers de nodige moed toegesproken. Deze mooie voorspong moest behouden worden en dat kon alleen door verzorgd spel en het richten van de focus op de juiste spelers.

In de 2e helft ging De Waterpoort verder waarmee het de 1e helft was begonnen, scoren! Alles leek in kannen en kruiken, maar DIO was absoluut niet van plan om de wedstrijd zomaar uit handen te geven. Ze begonnen steeds feller te spelen en dat betaalde zich uit. DIO naderde op 2 punten en het leek erop alsof de Snekers de wedstrijd door hun handen lieten glippen. Gelukkig was het 2e op tijd bij de les en wisten ze ineens weer wat goed korfbal was. De doorloopballen en schoten vielen weer als rijpe appelen en de winst kwam hierdoor geen moment meer in gevaar. De scheidsrechter floot af bij een score van 19-11. Hierdoor weet het 2e zeer goede zaken te doen en staan ze nu nog maar 2 punten verwijderd van de nummer 1.

Aanstaande zaterdag staat wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Het 2e van De Waterpoort zal aantreden tegen LDODK 6 uit Gorredijk.