Sneek- vandaag stond waterpoort 2 tegen Flamingo’s 3 op het programma. De waterpoort verscheen in tegendeel van vorige week met een compleet team. Ook Martijn Barendsen speelde weer zijn eerste volledige wedstrijd na zijn afwezigheid.

Al snel wist de Waterpoort een voorsprong te pakken van 3 punten verschil. De eerste score kwam van Martijn Barendsen die ervoor zorgde dat het scorebord op 1-0 voor de Waterpoort kwam te staan. Deze doorloopbal werd al snel gevolgd door een afstander van Dennis Lingsma en Jolijn Rijpma. Meer dan 3 punten voorsprong kon de Waterpoort niet pakken, want vanaf dat moment begonnen de Flamingo’s ook hun puntjes mee te pikken. De Waterpoort wist het verschil op 2 punten te houden en liep zelfs nog uit tot een verschil van 5 punten. De stand was toen 7-2. Tot aan de rust wist de Waterpoort dit verschil niet te behouden. De ruststand was uiteindelijk 7-5.

Na de rust bleek ook wel dat dat de ploeg uit Buitenpost zich niet zomaar gewonnen gaf. Al Snel werd het gat gedicht met nog maar 1 verschil. Gerard Plantinga, de coach van de Waterpoort, besloot om te gaan wisselen. Johannes werd gewisseld voor Benjamin. In het andere vak werd Lies gewisseld voor Janneke. Ondanks dat werd het voor de Waterpoort lastig om het verschil weer te vergroten naar wat het geweest was. Uiteindelijk begon de wedstrijd een andere wending te krijgen en kwamen de Flamingo’s aan de winnende hand. Ongeveer 1 minuut voor het einde viel het beslissen doelpunt in het nadeel van de Waterpoort. Hiermee werd de wedstrijd beëindigd met een 12-13 verlies voor de Waterpoort.