Afgelopen zaterdag moest het tweede team van de Waterpoort aantreden in Oldeholtpade tegen SCO 4. In deze eerste competitiewedstrijd onder leiding van de nieuwe coach, Gerard Plantinga, heeft het tweede een zuur verlies geleden. Nadat ze bijna de hele wedstrijd aan de goede kant van de score stonden ging SCO 4 er toch met de winst vandoor, 14-13.

In een goede fase in de eerste helft, met mooie aanvallen die vaak ook mooi werden afgerond leidde het tweede steeds de wedstrijd en werd het soms weer gelijk. Tegen het eind van de eerste helft werden goede momenten veel al afgewisseld met domme fouten. Daardoor was de teleurstelling groot dat de Waterpoort de voorsprong niet kon vergroten toen SCO 4 vlak voor de rust weer terug kwam tot 9-9.

Na rust kwam het tweede weer goed uit de startblokken, dat resulteerde in een 10-12 tussenstand. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg SCO 4 steeds meer grip op de wedstrijd en ging het bij de Waterpoort moeizamer. De mooie aanvallen die de eerste helft wel lukte, werden in de tweede helft niet meer verzilverd. Dat resulteerde in de eindstand, 14-13. Een zuur verlies met veel leermomenten.

Aanstaande zaterdag om 14.00 uur is Drachten/van der Wiel 5 de tegenstander op het eigen Schuttersveld.