Waterpoort komt net te kort

Waterpoort komt net te kort

OENKERK – De Waterpoort had zaterdag lang uitzichten op een resultaat bij De Walden in Oenkerk. Maar in de slotfase sloeg de kampioenskandidaat toe: 21-19.

In het eerste bedrijf was het de thuisploeg dat de score wist te openen. Beide ploegen hadden moeite de korf te vinden en de doelpunten bleek het eerste kwartier schaars. Middels drie fraaie afstandsschoten van Nick Huitema bleven de Snekers in de wedstrijd. De Waterpoort was sterk aan het verdedigen maar zette daar aanvallend weinig tegenover. Het achttal van trainer Nico Kraan zocht met een kleine 7-6 achterstand de kleedkamers op.

Na de onderbreking was het de groenwitte equipe uit Sneek die tweemaal de korf wist te vinden. Aanvoerder Frank Bruin schoot zijn ploeg naar een 8-9 voorsprong. Helaas bleek dit maar van korte duur want De Wâlden reageerde adequaat en wist de score al snel om te buigen in een 12-10 voorsprong.

De tweede helft was voor de afgereisde toeschouwers plezieriger om naar te kijken en zij zagen hoe Allard Huitema voor zijn ploeg de gelijkmaker erin schoot, 13-13. De Wâlden liet zich vervolgens van haar sterkste kant zien en bouwde razendsnel een nieuwe voorsprong op van 4 doelpunten. Maar de Snekers kwamen op karakter knap terug tot 19-19.

Maar in het slot van de wedstrijd bleek waarom de thuisploeg meedoet voor het kampioenschap en de Snekers volgende weken moeten knokken om lijfsbehoud met mededegradatiekandidaat Oerterp. De Wâlden gooide de wedstrijd in het slot door een slim verkregen strafworp te verzilveren om de wedstrijd te beslissen op een eindstand van 21-19.

2019-03-21T16:58:33+02:0021 maart, 2019|De Waterpoort 1, Wedstrijdverslagen|
Deze site maakt gebruik van cookies en externe scripts om de site te verbeteren. Ok