Met een stralende zon, moest onze F2 afgelopen zaterdag, 1 juni, aantreden tegen Westergo F1 uit Bolsward. Nadat er lekker was ingespeeld, begon de wedstrijd. Pepijn, Tim, Thijs en Pien stonden voor onze team opgesteld.

In de eerste helft waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. Het was een spannende wedstrijd, waarbij zowel De Waterpoort als ook Westergo veel kansen wist te creëren. Ondanks vele schoten op de korf van beide teams, vielen er eerst nog geen punten. De Waterpoort bleef aanvallen, hierbij bleven er veel mooie kansen komen.
Na de eerste 10 minuten werden Thijs en Pepijn gewisseld tegen Jesse en Hieke. Ook nu hielden beide teams de spanning er goed in door veel aan te vallen. Jesse had een mooi schot op korf, maar helaas ging de bal ook nu er nèt niet in.
Nadat Westergo een pass niet scherp genoeg maakte, kon Tim deze onderscheppen en netjes verzilveren, waardoor het 1 – 0 werd voor De Waterpoort. Hierna kreeg ook Jesse de smaak te pakken, hij maakte de 2 – 0 voor De Waterpoort. Westergo gaat nu meer in de aanval, maar er wordt door ons team goed verdedigd. Een spannend einde van de eerste helft.

Na de rust staan Pien, Jesse, Pepijn en Thijs opgesteld. Westergo heeft in de 2e helft duidelijk een veel aanvallender spel, waar de Waterpoort helaas geen goed antwoord op heeft. Westergo weet dit te verzilveren tot een tussenstand van 2 – 2. Thijs wordt gewisseld voor Tim. Westergo blijft nadrukkelijk aanvallen, en ondanks enkele mooie kansen voor De Waterpoort loopt Westergo verder uit, waardoor het 2 – 5 voor Westergo wordt. Hieke komt erbij als ster speler. Na een snelle aanval van de Waterpoort weet Tim mooi te scoren, waardoor het 3 – 5 wordt; hierna gaat Hieke er weer uit.
Westergo blijkt de rest van de tweede helft te sterk voor De Waterpoort. Ondanks dat op het einde De Waterpoort zich probeert te herpakken, eindigt de wedstrijd in 3 – 7.

Bij de strafworpen gooit Pepijn er één in. Thijs was aanvoerder van de dag.