Afgelopen zaterdag kroonden de D1 pupillen van KV De Waterpoort zich na een spannende wedstrijd tegen KV Drachten tot kampioen.

Op de vroege ochtend en onder toezicht van vele toeschouwers uit Drachten en Sneek maakten de beide teams er een spannende en aantrekkelijke kampioenswedstrijd van. De winnaar van deze wedstrijd zou zich tot kampioen mogen laten kronen.

In de begin fase van de wedstrijd was het duidelijk te zien dat de 2 ploegen iets wat gespannen waren. Dit resulteerde aan Waterpoort zijde in te veel plaatsfouten. Het was toch Waterpoort dat de score opende en uitliep naar een 0-2 voorsprong. Drachten raakte niet in paniek en bleef rustig doorkorfballen. Na een aantrekkelijke 1e helft stond er een mooie 3-3 gelijke stand op het score bord.

Na de pauze werd er door beide ploegen mooi korfbal gespeeld. Ingestudeerde aanvallen werden niet altijd afgerond maar waren voor het publiek leuk om te zien. Tot 5-5 waren de ploegen aan elkaar gewaagd.  Daarna was het echter Waterpoort dat nauwkeuriger met de kansen omging.

Na het laatste fluitsignaal stond er een eindstand van 5-9 op het score bord en mochten de spelers van De Waterpoort de kampioensmedailles in ontvangst nemen.

Al met al een mooie ochtend voor de D pupillen van KV de Waterpoort maar zeker ook voor al het meegereisde publiek.