Op 9 september speelde De Waterpoort D1 hun eerste wedstrijd na de zomervakantie. DTG maakte als eerste een doelpunt. Een tijdje later vergrote DTG de voorsprong met 0-2. Zo’n 10 minuten na de doelpunten van DTG, maakte Meike Swart de 1-2. Niet zo lang daarna maakte Nynke Zwaan een mooie doorloopbal en maakte zo 2-2. Zo’n 5 minuten later scoorde DTG nog een keer en werd 2-3. Toen was het pauze. Meteen op het begin van de tweede helft maakte DTG een prachtig schot. Zo maakte ze dus 2-4. Een tijdje later maakte Nynke Zwaan een schot van veraf: 3-4. Het werd steeds spannender, want Waterpoort ging steeds meer lange ballen gooien. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Yoniec Wiersma de gelijkmaker. Eindstand: 4-4. Het was een spannende wedstrijd.