Afgelopen zaterdag startte om precies 15:34 uur de laatste wedstrijd van het seizoen voor Waterpoort 3. Dit gebeurde met een voorbereidend praatje door coach Siete Veenstra. De tegenstander van deze middag was Mid-Fryslân 6, althans dat dachten we voorafgaand aan de wedstrijd.

Toen het beginsignaal uit het fluitje van de scheidsrechter klonk bleek dat er een ‘variatieteam’ van Mid-Fryslân 6 speelde vandaag. Zo bestond dit keer het team uit vlotte jonge spelers, waardoor Mid-Fryslân veel makkelijker wist te scoren dan de voorgaande wedstrijd. Het geluk lag niet bij de Sneekers in de handen. Een moeizame eerste helft volgde, waarbij WP3 (bijna) niet aan scoren toekwam.

In de rust werden de kleedkamers opgezocht met een stand die we niet meer gewend waren. Op zijn zachts gezegd dramatisch, hadden we slechts één keer weten te scoren in de eerste helft. Duidelijk werd dat we er voor moesten zorgen dat hier toch minstens een aantal punten bij kwamen in de tweede helft.

Zodra de tweede helft startte werden er fakkels met groene rook aangestoken langs de zijlijn. De groene rook verspreidde zich langzaam over het veld, wat de spelers een extra zetje in de rug gaf. Verder werd de grote trommel erbij gepakt, omdat langs de zijlijn ook duidelijk was dat dit niet de beste wedstrijd uit de korte geschiedenis van het huidige derde was. Gelukkig was het derde al een paar wedstrijden eerder kampioen geworden, waardoor deze wedstrijd iets minder spannend was. Desalniettemin was het natuurlijk de doelstelling om te winnen, alleen leek het deze zonnige middag niet realistisch dat dit zou gaan gebeuren.

Vandaag werd er ook afscheid genomen van twee vaste spelers, Jelle van den Brenk en Femke Koning, én onze vaste wissel Jolijn Rijpma. Met dit op een bijzondere manier verkregen kampioenschap speelden ze hun laatste wedstrijd bij, zoals Jolijn zei; Dé mooiste korfbalvereniging van Friesland. Ook zal dit (voor nu) de laatste wedstrijd van Waterpoort 3 als team zijn, doordat we helaas ‘opgeheven’ zullen worden. Na de wedstrijd gingen we voor een laatste keer met zijn allen op de foto en volgde er een afsluitende barbecue en het afsluitingsfeest ‘Summer Paradise’ in de kantine.