Afgelopen zaterdag vertrok het derde voor hun laatste zaalwedstrijd van het seizoen naar Feanwâlden. Eenmaal aangekomen (na enkele vertraging wegens verslaping) konden we meteen beginnen met inschieten. Kort hierna volgde het fluitsignaal van de scheids (die ons verdacht bekend voorkwam).

Helaas vielen de punten niet meteen aan de kant van de Waterpoort. Na tien minuten werd duidelijker dat we ons echt fanatieker op moesten stellen. Hierna was verbetering te merken, maar nog altijd bleven de beide ploegen er dicht bij elkaar. Geen van beide wist makkelijk uit te lopen, wel wist de Waterpoort nu voor te blijven staan op Veenwouden. Waarbij het er af en toe erg hard aan toe ging, wat leidde tot enige spanningen met de tegenstander. Verder kon meneer op de gele schoenen, die bij elk schot ‘skotsje’ roept, ook bij deze wedstrijd natuurlijk niet ontbreken.

In de rust stonden we dan ook maar twee punten voor. Hier zou en moest een voorsprong op behaald moeten worden, wouden we deze wedstrijd winnen. Een grote voorsprong werd er niet gemaakt, wel wisten de Sneekers steeds een beetje voor te blijven op Veenwouden, wat resulteerde in een eindstand van 13-16 voor Waterpoort 3. Met deze stand is er van de nummer 3 gewonnen en is dan ook het kampioenschap behaald. Tenzij Vlug & Vaardig hun doelpuntensaldo in twee wedstrijden met 31 punten weten te verhogen.

’s Avonds was er een kroegentocht gepland met Waterpoort 3 en hun wissels van het afgelopen seizoen, omdat (waarschijnlijk) wederom toch weer het kampioenschap was behaald. Waarbij werd begonnen met een welkomsshotje bij het Oude Vat, eindigde we een paar uur later in de Irish Pub. Tijdens de kroegentocht werd er in elke kroeg de leeftijd met 30 jaar naar beneden gehaald en diende zich zelfs een privé kroeg aan.