Na heel wat voorbereiding stond er op zaterdagmiddag 18 mei een compleet team voor de wedstrijd van het derde. Om 13:30 begon de wedstrijd in Veenwouden, met daarbij ‘perfect korfbalweer’, een zonnetje en geen wind.

De wedstrijd begon meteen scherp, omdat Veenwouden bekenden zijn voor de Waterpoort 3 wisten we beiden dat het er op of er onder kon worden. Met een aantal rake schoten van beide partijen liep het de eerste helft steeds redelijk gelijk op. Waarbij het Stijn Veenstra’s taak was om ‘Skotsje’ uit het spel te houden, moest Floor Oosterhaven wederom tegen mevrouw Snelle Planga spelen. Mevrouw Snelle Planga was hierbij niet van plan het makkelijk te maken, met daarbij haar nodige geduw.

De rust werd ingegaan met een klein verschil op het scorebord, 4-5 in het voordeel van de Waterpoort, waarbij alle doelpunten van de Waterpoort kwamen uit de handen van de gebroeders Kuipers. Tijdens de rust werd duidelijk dat we er meteen weer hard in moesten gaan de tweede helft, anders was de kans groot dat Veenwouden mogelijkheid kreeg tot een uitloop. Zoals Siete Veenstra’s woorden luidde: ‘Met het mes tussen de tanden’ terug het veld op.

Zoals benoemd in de rust, zo gedaan. De tweede helft begon meteen uitstekend voor de Sneekers. Doordat de Waterpoort binnen de kortste keren de een naar de andere bal door de korf wist te gooien, werd de voorsprong steeds verder uitgebreid. Zo wisten telkens Stijn Veenstra en Sybren Kuipers te scoren, het liefst zonder afvang. In de aanval kwam Dennis Lingsma er in voor Jelle van de Brenk, zodat de punten meer en meer om de oren van Veenwouden bleven vliegen. Na deze verbijsterende 10 minuten stond het 4-16. Helaas wist Veenwouden hierna nog twee punten te maken.

Met een voldaan gevoel, door de 6-16 overwinning, werd er na de wedstrijd gekozen om een bezoekje te brengen aan de twee gele bogen. Volgende week speelt de Waterpoort 3 17:00 thuis tegen wederom Veenwouden 3.