Zaterdag 1 juni was het derde al kampioen voordat de wedstrijd begon. Hiervoor even een bedankje naar de tegenstanders, die elkaar op slimme wijze wisten uit te spelen van het kampioenschap. Desalniettemin moest er deze late zaterdagmiddag wel gepresteerd worden tegen WIK ’34 2. We moesten de net uit Texas aangekomen Jynthe Rijpma natuurlijk ook bewijzen waarom we kampioen zijn geworden. Nadat het veld eindelijk was gevonden, begon de wedstrijd vrij vlot op de zonovergoten grasvelden in Damwâld (niet te verwarren met Damwoude).

De wedstrijd begon met een matige start. Aan beide kanten bleven veel doelpunten uit. Wel wist Waterpoort 3 op een constante voorsprong te blijven op WIK ‘34. In de rust stonden we voor ons eigen doen, er niet goed genoeg voor. De tweede helft moest ons spel beter. Hoe soepel de ballen de korf de vorige wedstrijd wisten te vinden, zo moeizaam ging dit nu. De inzet was er, maar het resultaat van onze inspanningen bleef helaas uit. De altijd parate wissels werden van de bank getrokken, maar ook dit mocht niet baten. De ballen bleven de korf missen tot onze spijt.

Ondanks de matig gespeelde wedstrijd, waren het gelukkig wel de Sneekers die aan het langste eind trokken. Met een eindstand van 7-9 werden de kipnuggets, Homestyle Crispy chickens en chili chickens een aantal kilometers verderop besteld. Waarnaar de avond zich vervolgde in ‘t Ouwe Vat, de Kroon, the Legend, de Irish Pub en Ludiek, voor de tweede kampioenskroegentocht dit jaar.

Volgende week hebben we een weekje rust, waardoor we extra uitgerust de laatste wedstrijd van het seizoen in kunnen gaan, die gespeeld zal worden op 15 juni om 17:00 thuis tegen Mid-Fryslân 6.