Tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar wist Waterpoort 3 wederom te winnen. Ditmaal van Oerterp/VKC 3. Het beloofde weer een nachtelijke wedstrijd te worden, waarbij we rond 9 uur eindelijk van start ging.

De wedstrijd begon met iéts minder pit dan we gehoopt hadden. Er vielen een aantal doelpunten, maar met een rendement van 3% konden we onmogelijk tevreden zijn. Het vak van Sybren Kuipers, Laura van der Kuijlen, Jelle ‘de sloper’ Van den Brenk en Floor Oosterhaven wist de korf in de aanval maar niet op de goede manier te raken. Door goed verdedigingswerk van het andere vak, gebeurde er weinig met de punten. Gelukkig waren er al een aantal puntjes gemaakt, waaronder een flink afstandsschot van Esmay Nijboer.

In de rust werd ons duidelijk gemaakt dat dit toch écht anders moest. Gerard Plantinga meldde Sybren dat hij het eerst volgende schot móést raken. Maar dit mocht niet baten, want ook in de tweede helft wist Sybren Kuipers niet meteen te scoren. Misschien kwam dit doordat hij het ‘ontstress’ dansje in zijn hoofd had gedaan, in plaats van op het veld

Uiteindelijk wist Sybren Kuipers te scoren, waar ook het verdedigingsvak erg blij mee was, aangezien ze eindelijk weer konden aanvallen. Met 100 schoten vanuit onder de korf,  én een sterke rebound, wist nu ook dit vak niet al te snel te scoren…  Femke Koning wist hierna een mooi afstandsschot te maken. Waardoor het rendement toch nog naar een 5% steeg.

Tot slot kwamen Dennis Lingsma en Ilse Lukkes in het aanvalsvak, waarbij Dennis meteen de korf wist te raken. Maar aangezien dit vak ook eindelijk weer in de aanval was, wilde Floor Oosterhaven liever niet dat Dennis meteen twee keer raak scoorde. Waarmee Dennis akkoord ging, wist Floor hierna de bal door de korf te gooien. Wat vervolgde in wederom verdediging. Gelukkig wist het vak van Johannes de Groot, Stijn Veenstra, Esmay Nijboer en Femke Koning er ook meteen weer twee in te leggen. De wedstrijd werd vervolgens afgesloten met nóg twee puntjes vanuit de gouden handen van Dennis Lingsma. De wedstrijd was besloten met een stand van 15-6.

De derde helft werd tot de late avonduurtjes voortgezet in het nachtleven van Sneek. Waarbij niet iedereen hier ongeschonden van thuis kwam.

Volgende week spelen we uit weer tegen Oerterp/VKC 3.