Zaterdag 6 oktober, de dag nadat Johannes de Groot 20 jaar is geworden, verzamelde Waterpoort 3 om kwart voor 11 bij het Schuttersveld. De neuzen werden geteld en er werd afgereisd naar Wijckel.

Dit begon meteen gezellig, met name achterin de auto. Aangezien we maar met twee auto’s reden was dit een béétje krap. Het was wederom een aangename zaterdagmiddag.

Voor de wedstrijd, staken we de neuzen nog even bij elkaar, om de wedstrijd te bespreken.

Stijn Veenstra, Johannes de Groot, Femke Koning en Ilse Lukkes, die weer back on the field was, na haar geslaagde neusoperatie, begonnen met de aanval. De aanval had het meteen moeilijk, ook voor het verdedigende vak was het niet makkelijk… DTG 3 kwam voor te staan met 3-0. Hierdoor werden de Snekers nogal verrast. De eerste helft kabbelde wat door met een aantal goede, maar ook slechte, aanvallen hier en daar, maar tot goede acties met mooie punten als gevolg kwam het bijna niet.

In de rust stond het derde dan ook achter met 3-2, hierdoor werden we even met de neus op de feiten gedrukt. Over de wissels nagedacht te hebben, ging de tweede helft aanzienlijk beter. Marli Jager kwam erin voor Femke Koning, zodat er wat lengte ingebracht kon worden in het andere vak met Sybren Kuipers, Jelle van der Brenk en Floor Oosterhaven. Gelijk was de verandering in de aanval te merken in beide vakken. Femke merkte op: “Ik zweet me dood, heb ik anders nooit”. Marli stond af te vangen alsof ze 2 meter groter was dan haar eigen dame. Toch was het erg lastig om de kansen af te maken, hierdoor bleven we ook in de tweede helft achter staan.

In de laatste 5 minuten ontstond er een explosie van acties, nadat we nog maar met één doelpunt verschil achter stonden. Dit doordat Sybren, meteen toen de bal in het vak kwam, met een schot als het neusje van de zalm, de korf wist te raken. De gelijkmaker werd gemaakt door Femke. Dit bracht nogal enig fanatisme met zich mee. Dit proberende vast te houden wist helaas DTG in de laatste minuut nog te scoren, waardoor we als nog verloren,  dit slechts met één punt verschil. Hierdoor hebben we mogelijk het kampioenschap door onze neus laten boren.

Verder werd er op de terugweg nog een exotische rups gespot in het beboste Wijckel. Volgende week speelt het derde thuis tegen Veenwouden om 17:00 uur.