Afgelopen zaterdag speelde het tweede van de Waterpoort, tussen de buien door, hun vierde confrontatie van het seizoen. De wedstrijd van vandaag werd gespeeld op eigenveld tegen It Fean 2.

Na het fluitsignaal wist Johannes de Groot meteen een doorloopbal te maken in de eerste 30 seconde van de wedstrijd, wat de Sneekers meteen op een voorsprong zette. De eerste helft was begonnen en De Waterpoort wist steeds voor te blijven staan op It Fean. Hierdoor zagen we kansen, ondanks de harde wind die er vandaag over het Schuttersveld raasde. Zo maakten Larissa Kielstra en Benjamin van Hofwegen een aantal mooie schoten die raak waren, ook wist Floor Oosterhaven, in tegenstelling tot vorige week, vandaag de strafworp wel te raken.

In de rust werd besproken dat er vandaag daadwerkelijk een kans was om te winnen. Dit zou moeten gebeuren door geconcentreerd verder te spelen, zonder onnodige fouten te maken.

Helaas bleek gedurende de tweede helft dat we niet opgewassen waren tegen It Fean. We kwamen steeds verder achter te staan. De hulp van onze wissels Remko Laanstra, Anne-Martijn Korfmaker en Tialda Bakker werd ingeschakeld, maar toch wisten we vandaag wederom niet aan het langste eind te trekken. Dit ondanks de punten die onder andere Remko Laanstra nog wist mee te pakken. We waren niet opgebokst tegen It Fean, waardoor ze met een 9-15 winst het Schuttersveld verlieten.

Ondanks Esmay Nijboers ongelukkige val van vorige week, was ze vandaag te kijken bij onze wedstrijd, zonder krukken, dat gaat gelukkig al de goede kant op. Binnen de kortste keren staat ze weer op het veld (hopen we).

Volgende week speelt de Waterpoort 2 om 12:15 tegen LDODK 4 in Gorredijk.