Zaterdag 18 januari 2020 speelde De Waterpoort 2 thuis tegen De Parabool 4. De Parabool 4 behoort tot één van de bovenste teams in de competitie. Voordat de wedstrijd begon gaf coach Siete Veenstra ons mee dat zij moesten, daarom was het voor ons een kwestie om ons eigen spel te spelen en niet te chaotisch gaan spelen.

Om 17:00 klonk het fluitje van de scheids en was de wedstrijd begonnen. In de aanval was het eerst zoeken, lastig was het om kansen te creëren. In de verdediging was er een prima start. Echter duurde het lang voordat de verdediging in de aanval kwam of dat ze hier in bleven staan. De Parabool verdedigde nogal sterk uit waardoor de verdediging slordiger begon te worden bij het uitbrengen van de bal. Coach Siete Veenstra riep daarom de verdediging bij elkaar; rustig uitbrengen. De goede ballen zijn essentieel om punten te gaan maken in de aanval.

Tijdens de rust was iedereen redelijk tevreden over het spel. Rustig verder spelen was het motto.

De tweede helft verliep eigenlijk hoe wij wouden. Er werden een aantal mooie punten meegepakt en iedereen toonde de juiste inzet. De eindstand van de wedstrijd: 11-18. Al met al was het een aardige wedstrijd waarop we de komende weken gaan verder borduren.

Aankomende zaterdag speelt Waterpoort 2 uit tegen TFS 2 in Houtigehage om de nachtelijke tijd 21:30.