Zaterdag 23 november speelde het tweede team van de Sneeker korfbalvereniging De Waterpoort uit in Leek tegen Sparta 2. Deze wedstrijd begon zeker niet slecht, hij begon zelfs goed. De inzet was waar die moest zijn.

Om 18:20 vloot de vrouwelijke scheidsrechter (!), het beginsignaal van de eerste zaalwedstrijd voor dit ‘nieuwe’ tweede. De Sneekers werden enigszins blij verrast door twee rake schoten uit de handen van Stijn Veenstra in de beginminuten van de wedstrijd. Deze voorsprong bleek voor korte duur, want ook de tegenstanders wisten de bal door de gele mand te gooien, waardoor het al snel weer 2-2 stond. Echter, waren de Sneekers niet van plan om de Zevenhuizenaren (?) hier makkelijk mee te laten wegkomen. Hierna werd er wederom gescoord door Stijn. Helaas wist Sparta de bal meerdere malen naar de korf te gooien, waarna de bal vervolgens ook door de korf ging. Verder werden er enkele verdedigende fouten gemaakt door de Sneekers en probeerde Remko Laanstra dit op te lossen door even kort te sjansen bij de scheids, helaas mocht dit niet baten. Richting de rust liep Sparta steeds verder uit. Vlak voor het rustsignaal ging Esmay Nijboer door haar enkel en was meteen duidelijk dat we haar na de rust niet terug zouden zien op het veld.

Na het rustsignaal was er afgesproken om in het aanvalsvak 2-2 te spelen. Helaas werd er snel gewisseld, na twee punten van Sparta. Vervolgens bleek het voor de Sneekers, erg moeilijk, dan niet onmogelijk om een punt te maken en vlogen de beginminuten van de eerste helft om, later bleek met een reden. Gelukkig wist de verdediging het verrekte lang dicht te houden, waardoor ook Sparta niet wist te scoren. Pas toen de laatste minuten van de wedstrijd ingingen, na een goed kwartier verdedigd te hebben, scoorde Sparta twee keer. De reden van de vlugge beginminuten was het feit dat de tweede helft maar goed was voor 20 minuten. Als schuldige zouden we de scheidsrechter, die bij het eerste van Sparta floot, kunnen aanwijzen.

Met een jammerlijke eindstand van 17-3 reed WP2 terug naar huis. Volgende week spelen we om 18:00 uur thuis tegen Udiros 2 in het Schuttersveld.