Het tweede speelde vandaag hun eerste wedstrijd van het seizoen in Hantum tegen (de club met de nostalgische naam) ‘De Tinnen Leppel’ (ofwel DTL) 2. Doordat we in een totaal nieuwe formatie speelden was het enigszins wennen aan elkaar tijdens deze wedstrijd.

Zo waren er slechts 3 spelers van het vorige tweede bij deze wedstrijd aanwezig, Remko Laanstra, Tymen Kuipers en Marli Jager. Die werden aangevuld door de nieuwe dames Laura van der Kuijlen, Esmay Nijboer, Larissa Kielstra en Floor Oosterhaven en de heren Sybren Kuipers, Stijn Veenstra, Anne-Martijn Korfmaker en Roy Postma.

De wedstrijd begon rustig en beide ploegen hadden moeite met doelpunten maken. De Sneekers toonden de juiste inzet. We hadden misschien verwacht dat we geen schijn van kans zouden hebben tegen DTL, maar dit viel ons alles mee. Makkelijk was het niet, maar het lukte DTL in de eerste helft niet om erg ver uit te lopen. Coach Siete Veenstra liet dan ook in de rust merken dat hij tevreden was over hoe we momenteel speelden.

De tweede helft volgde, en we probeerde de kansen van DTL zoveel mogelijk te korten, terwijl we zelf onze kansen moesten gaan afronden. Ondanks een prima spel voor de eerste wedstrijd, lukte het ons niet om van DTL te winnen. Dit resulteerde in een eindstand van 11-5.

Volgende week proberen we het weer! Om 14:00 spelen we thuis tegen Lintjo 2.