Zaterdag 21 september speelde de Waterpoort 2 in het skitterende plekje Birdaard, waar je op het veld tot 3 km in de rondte kon zien. Het team waar we vandaag tegen speelden was NQL 2. Dit team verkeerde één plekje boven ons in de competitie, echter hadden ze slechts één wedstrijd gespeeld.

Het fluitsignaal klonk uit het fluitje van de scheids en de wedstrijd ging van start. Na al een aantal minuten kon er geconstateerd worden dat er te slap gespeeld werd en dat de nodige pit niet aanwezig was. Meteen in de eerste helft werd duidelijk dat het tweede team uit Sneek het wederom moeilijk had met doelpunten maken. Schoten werden niet afgerond, verdedigend ging het iets beter dan in de aanval. Echter, waren hier ook foutjes in op te merken. Hierna volgde een nogal desastreuze gebeurtenis. Esmay Nijboer wist haarzelf niet staande te houden op het hobbelige grasveld van NQL, waardoor het spel stil gelegd moest worden. Esmay werd het veld uitgeholpen en gepositioneerd op een stoel langs de zijlijn, met het pootje omhoog. Hierdoor kwamen de eerste speelminuten, van de net uit Canada terug gekomen, Femke Ekema een stukje sneller dan verwacht.

In de rust werd duidelijk dat de tegenstanders erg vaak wisten te scoren door fouten van ons. Er werd besloten dat Remko Laanstra de punt zou gaan invullen in de aanval, waarbij de dames Laura van der Kuijlen en Floor Oosterhaven een ondersteunende rol zouden gaan aannemen en Tymen Kuipers natuurlijk de reboundpositie zou gaan invullen.

De tweede helft begon, helaas was er ondanks de peptalk van coach Siete Veenstra niet veel verandering te merken in het spel van de Sneekers. Echter, werd het besproken plan in de rust wel goed in werking gezet. Zo wist Remko Laanstra 3 punten te scoren, ook Laura van der Kuijlen maakte een mooie doorloopbal. Verder wist Marli Jager een mooi puntje mee te pakken. Helaas mocht het niet meer baten en moest, met het verlies, de weg naar huis opgezocht worden. De eindstand was een jammerlijke 15-9. Na de wedstrijd besloot de familie Nijboer een bezoekje aan het ziekenhuis te brengen. Waar bleek dat Esmay (waarschijnlijk) een scheurtje in haar enkelband had opgelopen, waardoor we één van onze dames een tijdje zullen moeten gaan missen op het veld.

Volgende week speelt Waterpoort 2 thuis tegen It Fean 2 om 14:00 uur, komt dat zien!