SNEEK – De Waterpoort 2 wint van Oerterp 2 in een wedstrijd die tegen het einde onnodig spannend werd.

Met het nipte verlies tegen Oerterp 2 aan het begin van het seizoen in het achterhoofd begon Waterpoort 2 voortvarend aan het tegenduel. In de beginfase golfde het spel op en neer door de vele doelpunten die er rap achter elkaar gescoord werden. In de slotfase van de eerste helft begon de Waterpoort uit te lopen door alle vrije ballen en strafworpen die ze kregen te benutten. Vooral Kim Ijsebaart, die haar laatste wedstrijd speelde voor de waterpoort, was goed op schot.

De spelers gingen de kleedkamers in met een ruststand van 11-6. In de rust werd er benadrukt dat nu niemand mocht verslappen zodat we de overwinning over de streep zouden trekken. Zoals door Dennis Lingsma werd benadrukt: je begint nu gewoon weer op 0-0 en probeert weer zo’n goede helft neer te zetten.

In de tweede helft maakte waterpoort 2 het weer traditioneel spannend door de tegenstander weer dicht bij te laten komen, zoals het hele seizoen al gebeurde. Door wel goed mee te blijven scoren en weer de standaardsituaties te benutten bleef de Waterpoort wel op voorsprong, maar die werd steeds kleiner. Uiteindelijk wist de ploeg de overwinning toch over de streep te trekken met een uitslag van 17-15.

Met deze welverdiende winst in het achterhoofd gaat de Waterpoort 2 vol goede moed de voorbereiding van de zaal in.