Sneek- Na nog maar één keer gewonnen te hebben, stond het tweede van de Waterpoort weer met frisse moed op het veld om te gaan strijden voor die twee punten. Vandaag stond Pallas 2 op het programma. De verschillen tussen deze ploegen zijn erg klein en dit was ook in de wedstrijd duidelijk te merken. Echter, het stond als een paal boven water dat het tweede de volle buit wilde behalen.

Rond 18:15 begon de wedstrijd en al snel had een dame van Pallas de score geopend. Gelukkig was daar Carmen Ijsebaart die een vrije bal wist te benutten en zo de stand op 1-1 bracht. De scores vielen om en om, maar het was duidelijk dat Pallas het betere van het spel had. Bij een stand van 3-6 probeerde de Waterpoort aan te haken en dit lukte door een mooi afstandschot van Johannes de Groot en twee goals van de sterk spelende Annelieke van den Berg. Even later werden de kleedkamers opgezocht met een 6-7 voorsprong in het voordeel van Pallas.

In de pauze benadrukte coach Gerard Planting dat het baltempo omhoog moest en dat er betere kansen genomen moesten worden. Er werd te gehaast geschoten en er kwamen te veel onnodige tegendoelpunten. Met nog 25 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk, maar dan moest er wel voor elke bal gevochten worden.

De tweede helft begon wederom erg stroef voor de Waterpoort. Al snel stond er een achterstand van 6-10 op het scorebord. Gelukkig realiseerde het tweede zich, dat het nu of nooit was en zette alles op alles om in het spoor van Pallas te blijven. Door goals van o.a. Lisa Westerhof, Dennis Lingsma en Kim Ijsebaart stond daar ineens een tussenstand van 11-11 op het scorebord. Dit was een harde klap voor Pallas en hoewel zij eerst nog op een voorsprong van 12-14 kwamen, konden zij het ontketende waterpoort er niet van weerhouden er met de winst vandoor te gaan.

Op de stand van 14-14 viel het de goede kant op voor de Waterpoort en met twee goals was het Dennis Lingsma die de wedstrijd in het slot gooide. De scheidsrechter floot af bij een stand van 16-15 en was het dus de Waterpoort die aan het langste eind trok.

Zoals gezegd waren de verschillen zeer klein en het tweede van de Waterpoort mag erg blij zijn met deze twee punten, die zeer welkom waren. Zij vinden zichzelf terug in de middenmoot en hopen ook volgende week weer punten te pakken. Ritola drie zal dan de tegenstander zijn. De wedstrijd, die in Sneek plaatsvindt, zal om 18:10 beginnen. Hierna zal Waterpoort 1 het om 19:30 opnemen tegen ADOS uit Hoorn.

U bent allen natuurlijk van harte welkom om de selectie van de Waterpoort naar de overwinning te juichen.