Zaterdag 9 maart om 20 voor 1 vertrok het 2e naar het mooie plekje Houtigehage. Hier moest het gebeuren na al 2 keer tegen dit team gespeeld te hebben waarvan 1 verloren en 1 gelijk gespeeld was het tijd om nu te winnen.

De eerste helft verliep niet helemaal soepel. Wêz Handich/DOW3 wist al snel de korf te raken en kwam dan ook voor te staan met 2 punten. Maar de Snekers wisten hier al snel gelijk spel van te maken en begonnen daarna ook beter te spelen. Met een paar mooie doelpunten van o.a Dennis Lingsma en Benjamin van Hofwegen gingen we met een mooie voorsprong de rust in.

Coach Gerard Plantinga was opzich wel tevreden maar attendeerde ons op een paar verbeter puntjes en vertelde ons om relaxed maar wel fanatiek te spelen. Het doel was om een nog grotere voorsprong te creeëren en de winst binnen te slepen.

De tweede helft begon goed. Met nog een paar mooie afstand schoten van Johannes de Groot en Lies Keja begonnen we de 16 doelpuntjes aan te tikken. Maar Wêz Handich/DOW 3 bleef niet stil zitten en gooide er zo af en toe ook een balletje doorheen. Maar helaas voor hun konden ze de achterstand niet meer inhalen en eindigden we met een stand van 12-16 wat er voor zorgt dat we het 5e plekje te pakken hebben.

Volgende week 16 maart speelt de waterpoort 2 tegen de nummer 2 De Wâlden 4.