Vorige week wist het tweede team van De Waterpoort pas in de laatste minuten een punt binnen te slepen tegen Invicta/Frigro 2. Deze week stond Emmeloord 2 op papier.

Vooraf vertelde coach Gerard Plantinga duidelijk dat deze ploeg niet te onderschatten was, ze staan met 1 punt onderaan maar deze ploeg kan wel degelijk korfballen. De vorige ontmoeting met hun werd een redelijke fysieke pot dus wapen jezelf hier tegen en toon inzet en ga voor die winst en de twee punten.

Met deze woorden begon het eerste aanvalsvak (Daniel Oppenhuizen, Dennis Lingsma, Jildou Huitema en Lisa Westerhof) van De Waterpoort de wedstrijd. Emmeloord gaf veel druk en dwong De Waterpoort naar de buitenkant. Hier ging het aanvalsvak niet goed mee om en leed vaak snel bal verlies. Door het goed dicht houden van het verdedigingsvak (Paul Damstra die terug is van de invalbeurten in het eerste, Johannes de Groot, Carmen IJsebaart en Annelieke Warnar) kon de aanval toch de 1-1 maken. Gedurende de eerste helft konden beide teams niet echt een vuist maken, maar was het wel de hele tijd Emmeloord die aan de leiding ging met af een toe een gat van 3 punten.

Er werd gerust met een stand van 5-8. In de rust werden er complimenten gegeven aan het spel van het vak met Paul, maar dat het andere vak nog erg zoekende was. De timing van iedereen moet beter, en bind de twee heren, zij ontregelen de hele boel door steeds in te zakken en de ballen te stelen.

Met het mes tussen de tanden ging het tweede zich opmaken voor de tweede helft. Beide vakken kwamen dit keer beter uit de startblokken maar dit was nog niet genoeg. Met nieuwe versterkingen binnen de lijnen, in de vorm van Stefan Wiersma voor Daniel en Kim IJsebaart voor Jildou, gaf dit het vak nieuwe energie en dit resulteerde in een hoger bal tempo waardoor het al snel weer een wedstrijd werd. Ondanks dat Emmeloord wel een marge van 1 a 2 goals voor bleef drong de Waterpoort aan. Vlak voor het einde wist De Waterpoort een strafworp in de wacht te slepen bij een stand van 11 tegen 12 maar deze werd gemist. Was dit dan de laatste kans op een punt? Nee het vak wist in diezelfde aanval als nog te scoren. Met nog ongeveer een minuut te spelen werd er met een wissel Siebe Post (terug van een lange blessure) voor Dennis nog gehoopt om een winnende goal te forceren. Dit mocht helaas niet baten maar wel een punt.

Met deze wedstrijd heeft het tweede wel weer opnieuw laten zien dat ze kunnen vechten voor wat ze waard zijn, maar dat er zeker stappen gemaakt zullen moeten worden, willen ze nog een beetje rustig naar boven kunnen kijken inplaats van naar beneden.

Volgende week staat de koploper op het papier DWA/Argo 2, deze wedstrijd zal plaats vinden in Winsum om 16:45.