URETERP – Na de oefenwedstrijden stond op 8 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. De competitie werd gestart met de wedstrijd tegen Ureterp 2. Er werd gelijk op gestreden om de winst, maar het tweede team van De Waterpoort was niet in staat om de punten mee naar huis te nemen, er werd met een klein verschil verloren met 9-8.

Waterpoort 2 opende de wedstrijd met een doelpunt van Janneke Boersma, maar de gelijkmaker werd al gauw door de tegenstander gemaakt. De beide partijen gingen gelijk op dankzij doelpunten van Remko Laanstra en Annelieke Warnar. De eerste helft werd afgefloten met 4-3 achter achterstand.

In de rust werd er de nadruk op gelegd dat wij moeten investeren in ons zelf en maak een goede voor actie. Verdedigend staat het prima en hou dit dan ook zo in de tweede helft.

De tweede helft werd met volle moed om een voorsprong te behalen in gegaan. Meteen werd er de gelijkmaker gemaakt vanuit de rebound door Dennis Lingsma. Hierna kwam de tegenstander op voorsprong door een tegendoelpunt, waarna al gauw een gelijkmaker door De Waterpoort werd gemaakt. Op deze manier verliep de tweede helft tot dat er een gelijkstand behaald werd van 8-8 in de laatste minuten. Ondanks het goede verdedigen van De Waterpoort scoorde Ureterp één doelpunt meer, waardoor de wedstrijd afgesloten werd met een verlies van 9-8.
Het goed verdedigende Waterpoort kon zichzelf niet belonen door in de aanval juist niet scherp te schieten.

De komende competitiewedstrijd van Waterpoort 2 zal plaatsvinden op dinsdag 18 september op het Schuttersveld tegen Emmeloord 2.