Afgelopen zaterdag 5 september mochten de korfballers van de Waterpoort 2 ook weer beginnen aan de competitie. Het was natuurlijk alweer een tijdje geleden door het welbekende virus, maar de competitie is gelukkig wel weer begonnen.
Iedereen had er enorm veel zin in om met frisse moet te beginnen. En dat blijkt uit alles, plezier en beleving staat voorop en met hier en daar wat aanpassingen gaat het een mooi seizoen worden. Ze begonnen in deze openingswedstrijd tegen Sios uit Wolvega.
Waterpoort begon met Routinier Janneke Kreeft -van der Kooij in de basis, omdat Larissa Kielstra niet fit genoeg was om te starten, ook zat Iris Sterk nog op de bank, een jong talent van de Waterpoort!
De Waterpoort kende een goede start met goede aanvallen zoals de staf het graag wil zien, het schotpercentage bleef nog wat achter maar dat komt zeker goed, als je niet schiet krijg je sowieso geen doelpunten en das logisch.

In de rust werden de puntjes weer even wat bijgesteld om de kleine achterstand proberen weg te werken.
En dat pakten ze prima op door i.i.g. de moet niet op te geven en strijdvaardig te blijven, en met die inzet kom je ook steeds weer stapjes voorruit. Met name ook Tymen Kuipers en Femke Ekema speelde een sterke wedstrijd, in de rebound had de tegenstander van Tymen had een lastige middag.
Het leek erop dat toch Sios de punten mee zou nemen naar Wolvega, maar in de laatste seconden van de wedstrijd was het Anne Martijn die de poppetjes even op z’n plek ging zetten , en met een wegtrek bal uit de korf zette hij zijn eigen heer even te kijk, hij draaide 360 graden weg en ronde het zelf even af, prachtig mooi om te zien.

Een gelijk spel stond op het scorebord en dat was ook meer dan terecht.

Op 12 september speelt de ploeg in Assen dan tegen AVO. Aanvang 13.30 uur

HUP DIE GROENE!