DOKKUM – Afgelopen zaterdag reisden de Sneekers van de Waterpoort af naar Dokkum. Het was bewolkt en begon een beetje te waaien, maar gelukkig lag het grasveld van de Granaet in de luwte van de bomen.

De opstelling van afgelopen zaterdag was als volgt. In de aanval startte vandaag Allard Huitema, Nick Huitema, Marli Jager en Floor Oosterhaven. In de verdediging Benjamin van Hofwegen, Martijn Barendsen, Lisa Westerhof en Laura van der Kuylen verving vandaag Iris Sterk wegens ziekte. Het startsein klonk en de eerste minuten van de wedstrijd wist de Waterpoort redelijk haar spel te spelen, echter lag het tempo te laag. De Granaet speelt op gras, waarmee de Dokkumers in het voordeel waren. De Granaet wist ondanks een aantal mooie treffers van afstand door onder andere Nick Huitema, Martijn Barendsen, Floor Oosterhaven, Benjamin van Hofwegen en de welbekende uitstarter uit de korf van Lisa Westerhof hun voorsprong te behouden.

In de rust was de stand 12-8. De Waterpoort toonde geen pit en kreeg het steeds lastiger. In de tweede helft bleek het lastig scoren voor de Waterpoort. De Granaet liep verder uit in de tweede helft. De wedstrijd werd besloten met 21-15.