SNEEK Ook tegen MIA lukte het zaterdag niet bij De Waterpoort. De korfbalploeg bleef met lege handen achter en wacht nog steeds op het eerste puntje.

Opnieuw werd het een stevige nederlaag voor de equipe uit Sneek: 9-24. En dat terwijl voorafgaand aan het duel op het Schuttersveld het idee bestond dat er tegen deze tegenstander wel weer eens gewonnen kon worden. Een overwinning die voor de Waterpoort na drie nederlagen erg welkom zou zijn.

Na een goede start van de thuisploeg waren het toch de bezoekers uit Amersfoort die snel op gelijke hoogte kwamen en in hoog tempo door gingen. MIA was vele malen scherper en de spelers schoten, ondanks de harde wind, bijna alles raak. Binnen tien minuten was de stand 2-7 in het voordeel van de uitploeg. Ook zag de Snekers al vroeg in de wedstrijd Allard Huitema uitvallen met een enkelblessure.

Coach Gerard Plantinga bracht daarom Remco Laanstra in de ploeg, die als invaller goed heeft gespeeld. Twee mooie doelpunten van Larissa Kielstra konden het leed bij De Waterpoort nauwelijks verzachten.