Op zaterdag 20 januari mocht het vlaggenschip van de waterpoort afreizen naar Rijswijk voor de wedstrijd tegen het lager op de ranglijst geplaatste Refleks. Er werd verwacht van de Waterpoort dat hier twee belangrijke punten werden opgehaald. Na een reis van dik twee uren werd het startsignaal gegeven.

In de eerste vijf minuten hadden beide ploegen moeite met het vinden van de korf. Na deze moeizame beginfase begon de Waterpoort te scoren en liep het als een trein. Na tien minuten stonden de Sneekers met 4-7 voor. Helaas kon de formatie van Ralph de Vries het gat van drie doelpunten in de loop van de eerste helft niet uitbouwen. De spelers gingen de rust in met een 8-11 voorsprong.

In de kleedkamer werd door coach Ralph de Vries duidelijk gemaakt dat de waterpoort eigenlijk met een veel grotere voor sprong de rust in had moeten gaan. De spelers werden erop gewezen dat ze vol gas moeten gaan geven.

Helaas bleek niks minder waar en konden de spelers uit Sneek dit niet waar maken. Na vijf minuten in de tweede was de Waterpoort niet scherp. De korf werd niet gevonden en er werd niet sterk verdedigd. Er werden drie strafworpen op rij weggegeven wat de stand meteen gelijktrok tot 15-15. De waterpoort is deze klap eigenlijk niet te boven gekomen,

het spel werd slordig en opgelegde kansen werden door vele spelers gemist. In de laatste paar minuten ging het gelijk op van 15-15 tot 20-20 Met nog 40 seconden en de bal in de aanval kreeg de waterpoort een overtreding onder de korf tegen, wat Refleks nog een kleine 30 seconden aanvalstijd op leverde. In deze laatste seconden was het de Waterpoort die nog een strafworp tegen kreeg. Helaas werd deze verzilverd door Refleks, eindstand: 21-20.