Na een op zijn zachts gezegd niet te best vorig seizoen voor de A1, eindigde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, in een stand die de spelers niet gewend zijn.

Nadat er in het begin van de wedstrijd een lichte achterstand was opgebouwd, wist Lies Keja dit te doorbreken door twee keer achter elkaar te scoren. Hierna begon de wedstrijd voor de Waterpoort pas echt. Er werd gespeeld tegen een damesteam, waardoor onze heren tegen een dame speelde. Dit zorgde ervoor dat Jelle Van Der Brenk en Tymen Kuipers wel erg veel ballen wisten af te vangen. Hierdoor kreeg Tymen een mooie kans van één meter afstand van de korf, die geraakt werd. Hierna kon de andere gebroeder Kuipers natuurlijk niet achter blijven, dus ook Sybren Kuipers maakte een punt van onder de korf.

Toen de kleedkamer in de rust werd opgezocht was de tussenstand inmiddels 7-5. Na de rust vielen de nodige aantal punten. Deze werden onder andere gemaakt door Femke Koning die er voor Laura Van Der Kuijlen in kwam, nadat Laura twee keer gescoord had. Verder werd er in het andere vak geprobeerd een punt te maken door acties van Stijn Veenstra en Lies Keja. Nadat Coach Nick Huitema, Stijn vertelde dat hij toch echt wat rustiger aan moest doen, resulteerde dit meteen in een punt van Stijn.

Na de mooie overwinning van 15-11 behaald te hebben op Joure A1, werd er taart gegeten in de kantine. Dit omdat de A1 vorig seizoen de aanmoedigingsbeker had ‘gewonnen’. De beker deed zijn werk blijkbaar goed.

Floor Oosterhaven