Vorige week donderdag was dan gelijk de return voor de midweek. De week daarvoor nog thuis tegen LDODK/Rinsma/Fashion mw1 werd er nog eenvoudig gewonnen door een prima tweede helft te spelen. Nu een week later was gelijk de herkansing voor de Gorredijksters.
Het was wel allemaal wat onwennig deze avond, door de coronamaatregelen waren de kleedkamers gesloten, geen kantine, dus iedereen had uit voorzorg het tenue thuis al aangetrokken, maar van tevoren even lekker in de kleedkamer babbelen dat was er niet bij. Wel werden we netjes ontvangen door Gerben Bouma die zich zelf al wilde verontschuldigen, nou als er iemand zich niet schuldig hoeft te voelen dan is het Gerben wel. Het is voor een iedereen gelijk, en we hebben geen keus.

LDODK/Rinsma Fashion mw1 moest het zeker beter doen dan een week daarvoor want dat was toch wel LDODK onwaardig. En daar in tegen had de Waterpoort de plicht om te laten zien dat ze kwalitatief beter zijn en dat het geen verrassing was een week daarvoor. Dat het niet makkelijk zou worden dat was wel duidelijk want je laat je geen tweede keer afslachten. In het begin nam LDODK/Rinsma Fashion wel het initiatief , maar daar waren de groene rakkers niet van onder de indruk. Door het eigen spelletje te blijven spelen en de juiste poppetjes te benutten, ging dat voortreffelijk. Met een ruststand van 5-7 , was het een prima uitgangspunt.

In de tweede helft bleef het echter een wedstrijd, LDODK wilde zoals gezegd niet op de slachtbank en bleef gevaarlijk dichtbij. Maar door een doelpunt van Edwin en later ook nog Wytse was dat misschien ook wel het verschil, zodat het verschil 2 punten bleef.

Eindstand 9-11 niet veel doelpunten (wel genoeg) maar wel weer een hele plezierig korfbalavond in deze bijzondere tijd.

Donderdag 8 oktober wordt er weer thuis gespeeld, helaas nog zonder publiek maar we houden u op de hoogte!

HUP DIE GROEN!!