Zaterdag 2 maart speelde het eerste team van K.V. de Waterpoort tegen Harich 1. Het was een klassieke zaterdagmiddag in de zaal van het Schuttersveld; Joke zat weer klaar met haar lootjes voor de verloting. Vandaag waren de D1 en D2 pupil van de week. De D2 liep gezamenlijk met het eerste op, daarna volgde de D1 in polonaise! Met een volle tribune startte de wedstrijd om 19:30 uur.

Het eerste schot van de wedstrijd was zoals we gewend zijn van Martijn Barendsen. Kort hierna scoorde Martijn, waardoor de stand 1-0 werd, onder luid applaus van de D1 en D2. De stand bleef erg gelijk opgaan, 1-0 werd 1-1, 1-2, 2-2, enzovoort. In het andere waren er meerdere valpartijen van onder andere Annelieke Warnar en Nick Huitema. Tijdens de eerste helft wist WP1 niet uit te lopen. In het vak van Martijn Barendsen en Dennis Lingsma was het aanvallend lastig. Coach Koop van der Velde besloot Paul Damstra en Dennis Lingsma van vak te ruilen, door Annemartijn Korfmaker kort in te zetten. Tijdens de rust was de stand 5-5, dit zag er positief uit aangezien de vorige wedstrijd tegen Harich verloren was met een stand van 33-15.

Na de rust was de partij die het eerst wist te scoren helaas Harich, maar de Waterpoort wist zich snel te herpakken en wist hierna op een 8-6 voorsprong te komen. Er volgden enkele wissels waardoor Dagmar Hofstede, Lies Keja en Floor Oosterhaven gelijktijdig werden ingebracht. Beide partijen bleven scoren en niet veel later wist Harich de stand weer recht te trekken door een strafworp mee te krijgen, waardoor beide ploegen tot nu toe 9 keer de bal door de mand wisten te gooien. Vanaf deze gelijke stand begon Harich weer uit te lopen en stokte het scoren voor de Waterpoort. Nick Huitema kwam naar terecht na een val, waarna hij geblesseerd het veld moest verlaten. Nadat de stand tot drie punten verschil (10-13) was gekomen in het voordeel van Harich, wist de Waterpoort vier keer achter elkaar te scoren. Met nog 2:30 minuten op de klok werd de 14-13 gemaakt met een doorloopbal door Annelieke Warnar. Luid gejuich volgde zowel vanuit het veld als de tribune. Jammer genoeg scoorde Harich kort hierop de gelijkmaker. Door slim uitspelen van de Waterpoort bleef de stand gelijk en werd er na een aantal spannende minuten afgefloten met een stand van 14-14. Blij werd er het veld uitgelopen om met een biertje het gelijkspel te vieren.

Zaterdag 16 maart speelt K.V. de Waterpoort 1 haar laatste zaalwedstrijd in Bolsward. Westergo staat op een vijfde plek met twee punten. De Waterpoort staat één plaats hoger, op de vierde plek met 7 punten. Westergo moet nog twee wedstrijden spelen, wat betekent dat zij de Waterpoort niet meer in kunnen halen. Desalniettemin beloofd het een spannende wedstrijd te worden, dus kom de Waterpoort vooral aanmoedigen om 20:25 uur in de Middelzeehal.