Sneek – Nadat Waterpoort twee de winst binnen wist te slepen, was het de beurt aan het eerste van de Waterpoort om hun 2 punten in Sneek te houden. De Sneker formatie, onder leiding van Ralph de Vries, had vorige week een flinke klap te verduren gekregen door te verliezen tegen Kios uit Ruinerwold. Echter, de Waterpoorters laten zich niet zomaar uit het veld slaan en stonden afgelopen zaterdag weer fris en gemotiveerd op het veld om deze keer wel te winnen. Dit moest gaan gebeuren tegen Phoenix uit Zoetermeer, die overigens vorig jaar nog in de overgangsklasse acteerde. Het beloofde wederom een wedstrijd vol spanning en sensatie te worden.

Het eerste van de Waterpoort begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorsprong door goals van Nick Huitema en Tessa Remery. Helaas nam Phoenix al snel de regie in handen en kwam op een 4-2 voorsprong. De waterpoort viel aanvallend stil en had ook veel pech met een aantal ballen die net de korf uit draaiden. Phoenix wist de korf meerdere malen te vinden en zo werd er gerust met een stand van 4-10.

Na de rust was het spelbeeld totaal anders. De waterpoort was fel en had de rebound goed verzorgd. Doordat Janneke Boersma telkens goede passes wist te geven kon Tessa Remery hiervan profiteren. Hierna kon ook Martijn Barendsen de korf meerdere malen vinden. Ook de pas 16 jarige Marije Elderhorst, die haar basisdebuut in het eerste maakte, wist de bal meerdere keren goed af te vangen en ook mooie kansen te creƫren. Even leek het erop dat Phoenix wederom uit zou lopen, maar gelukkig was daar Frank Bruin die de stand op 14-15 bracht. Met nog een aantal minuten op de klok wist Nick Huitema de 15-15 te scoren en had het wel eens een heel spannend slot kunnen worden. Dit bleek slechts een illusie, want nadat Phoenix een nogal dubieuze strafworp mee kreeg van de scheidsrechter, wist waterpoort niet meer te scoren. Zo trok Phoenix aan het langste eind en wist de waterpoort wederom niet te winnen. De scheidsrechter vloot uiteindelijk af bij een stand van 15-18.

De teleurstelling was groot, want er had zeker meer in kunnen zitten voor de Waterpoort. Veel tijd om te treuren heeft de Waterpoort niet, want volgende week staat er alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. 9 december zal de Waterpoort het opnemen tegen ADOS uit Hoorn. De wedstrijd zal om 19:30 beginnen, nadat het tweede van de waterpoort het op heeft genomen tegen Ritola 3. Die wedstrijd zal beginnen om 18:10