De hoofdmacht van KV de Waterpoort uit Sneek heeft zichzelf afgelopen zaterdag een vervroegd kerstcadeautje weten te bezorgen. KV Leonidas uit Noordwolde werd in een doelpuntrijke wedstrijd met duidelijke cijfers aan de kant gezet.

De Snekers speelden deze thuiswedstrijd zonder vaste waarde Martijn Barendsen. Hij werd vervangen door Dennis Lingsma, wie een zeer verdienstelijke wedstrijd zou spelen. Coach Koop van der Velde gaf in de voorbespreking aan dat we het, gezien onze kwaliteiten, verplicht aan onszelf waren om de 2 punten in Sneek te houden. Vorige week werd de winst echter niet zo vanzelfsprekend binnengesleept, dus ook vandaag moest men er met z’n allen weer vol voor gaan om te winnen.

Na het eerste fluitsignaal begon de Waterpoort goed en kwam het al snel op een 2-0 voorsprong. KV Leonidas zette de achtervolging in en wist telkens in de buurt te blijven van de Snekers. Door slordig verdedigen en onzorgvuldige aanvallen wist men niet verder uit te lopen en bleef Leonidas hopen op hun eerste voorsprong. Zeker toen de laatstgenoemde de stand op 7-6 wist te zetten. Echter was het de Waterpoort die steeds bij de les bleef en de bezoekers uit Noordwolde niet dichterbij liet komen. Na een tussenstand van 11-10 waren het Annelieke Warnar en Dennis Lingsma die scorend even gas bijzetten en een ruststand van 13-10. Op het scorebord lieten noteren.

In de rust was coach van de Velde duidelijk. Verdedigend moeten er geen vrije ballen en strafworpen meer weg worden gegeven en zou er echt beter voor moeten worden verdedigd. Aanvallend moest er met vertrouwen worden geschoten en meer worden gedubbeld, waarna gezocht kon worden naar betere kansen.

Leonidas deelde de eerste klap uit in de 2e helft. Een mooi afstandsschot zorgde voor vertrouwen bij de bezoekers. Echter werd dit meteen keihard de kop ingedrukt door een ontketend Waterpoort. Mede door doelpunten van Benjamin van Hofwegen en een uitstekend spelende Lisa Westerhof kwamen de Snekers op 19-13. Leonidas kwam er eigenlijk niet meer aan de pas en wisten nog maar sporadisch een goede aanval op te zetten. Doordat invalster Tialda Bakker sterk stond te rebounden, kon haar vak alsmaar blijven schieten en bleef de teller maar oplopen. Na een paar verdiende publiekswissel konden ook Johannes de Groot en Lies Keja meedelen in het doelpuntenfestijn. Ook kon Nick Huitema, wie terugkomt van een zware blessure, zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht laten noteren. Sterkhouder Anne-Martijn mocht de wedstrijd in het slot gooien en zorgde voor een eindstand van 28-16.

De Waterpoort weet op deze manier de koppositie in de poule te behouden en kan zich klaarmaken voor een paar welverdiende vrije weken. Een enigszins teleurstellende eerste helft van het veldseizoen wordt achtergelaten in 2022 en de goede vorm van de Snekers in de zaal wordt meegenomen naar het nieuwe jaar.

De volgende wedstrijd van Waterpoort 1 zal plaatsvinden op 14 januari om 18:35 in Damwoude tegen WIK 34′. Hopelijk tot dan!