Sinds een groep enthousiastelingen in 1971 “korfbalvereniging De Waterpoort” oprichtte is deze Sneeker korfbalclub uitgegroeid tot een gezellige en sportieve vereniging voor jong en oud.

Korfbal op jouw niveau

Met dit seizoen twaalf jeugdteams en vier seniorenploegen kent KV de Waterpoort op het moment bijna 200 leden. Deze leden zijn verdeeld over verschillende welpen- (voor de allerjongsten, vanaf zes jaar), pupillen- (9-13 jaar) en aspirantenteams (13-16 jaar) die samen de jeugdafdeling vormen. Daarnaast beschikt de club over een juniorenteam voor 16-18 jarigen. De seniorenafdeling bestaat uit een aantal recreatieteams en natuurlijk wordt er ook op niveau (zaal 1e klasse en veld 1e klasse) gespeeld door het vlaggenschip van de vereniging. In totaal kent de vereniging vier seniorenteams. Ervaring is echter totaal geen vereiste, iedereen is welkom.

 

Sportiviteit en gezelligheid

KV de Waterpoort kenmerkt zich door de gezellige en informele sfeer rondom het sportief bezig zijn. Korfbal is daarvoor natuurlijk bij uitstek geschikt. Een vaak gehoorde slogan binnen de vereniging is het feit dat men “niet de grootste, maar wel de gezelligste korfbalvereniging is”. Natuurlijk staan prestaties voor de meeste teams centraal, maar naast alle wedstrijden worden er zeer regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Tientallen vrijwilligers zetten zich elk seizoen weer in om de jeugd, hun ouders en de seniorenleden een leuke vrijetijdsbesteding aan te bieden.

We kunnen dus alleen maar zeggen: kom ook korfballen bij de Waterpoort!