OPEINDE – De korfbalploeg uit Sneek vertrok afgelopen zaterdag richting Opeinde voor wat een uitermate spannende pot zou worden. Met een overwinning op OKO/BIES had de Waterpoort de kans zich te distantieren van de onderste regionen van het klassement. OKO/BIES bevond zich in de middenmoot en kon bij winst de derde plek veroveren.

De thuisploeg had na korte tijd al 2-0 op het scorebord genoteerd, maar de Waterpoort volgde in het kielzog. De groenhemden hadden voldoende grip op het aanvalsvak van OKO/BIES en aanvankelijk kwamen ook de doelpunten makkelijk genoeg. De 2-2 bleef niet lang uit. OKO/BIES was nu wakker geschud en begon prompt meer druk te geven op de schoten van de Waterpoort. Hierdoor waren de Sneekers tijdelijk uit het veld geslagen. De Waterpoort herpakte zich enigszins doordat het voor rust kalmer en doelgerichter te spelen.

Desalniettemin lag het schotrendement erg laag. Grote kansen en strafworpen werden niet of weinig benut. Coach Gerard Plantinga spoorde zijn achttal in de rust daarom aan om meer te investeren in de loopacties voorafgaand aan de schotkansen en zo ruimte te creeeren.

Het rendement bleef echter laag en de de Waterpoorters leken bij 16-10 niet langer opgewassen tegen OKO/BIES. Gelukkig was er nog een hoop speeltijd en langzaam maar zeker knokten de Sneekers zich terug. Er stond minder dan een minuut zuivere speeltijd op de klok toen OKO/BIES een strafworp verschalkte en het zo 21-20 maakte. Met nog luttele seconden op de klok kreeg aanvoerder Nick Huitema het voor elkaar om te scoren met een fraai schot.  Eindstand: 21-21. Met het lage rendement in acht genomen werd het opgeleverde punt gretig verwelkomd.

KV de Waterpoort beschikt nu over 3 punten en speelt op 18 januari a.s. tegen hekkensluiter Oerterp/VKC met twee punten. Een zeer belangrijke wedstrijd dus. Aanmoediging wordt altijd erg op prijs gesteld.