Vanaf deze week wappert bij ieder thuisweekend niet alleen de Waterpoortvlag, maar ook de regenboogvlag bij ons korfbalveld. Die vlag staat symbool voor de openheid van onze club: iedereen is welkom bij de club en iedereen moet zich veilig kunnen voelen op en rondom het korfbalveld. Daarmee sluiten we aan bij ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân’.

De beweging ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân’ is dit jaar gestart door de groep ‘Moeders en Vaders van Fryslân’, naar een idee en concept van Friese presentator Sipke Jan Bousema. Het doel van de actie is om heel Friesland te motiveren om een regenboogvlag te hijsen om zo alle LHBTI-plussers van de provincie een hart onder de riem te steken.

Het bestuur van K.V. de Waterpoort vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom en thuis voelt bij de club. De acceptatie van LHBTI-plussers is helaas nog niet overal in een feit. Discriminatie van of fysiek danwel verbaal geweld tegen hen komt nog te vaak voor. Op ons korfbalveld is daarvoor geen plek en dat willen we laten zien door de regenboogvlag te hijsen.

Meer weten over ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân’? Kijk dan op www.regenboogvlaggenvoorfryslân.frl.