Na twee weken rust gehad begon het tweede van De Waterpoort fris en met goede moed aan hun zaterdag. ’Tegen SCO 4 gaan we winnen!’ werd er alom gezegd. Coach Gerard Plantinga benadrukte in de voorbespreking dat we relaxt maar fanatiek aan de wedstrijd moesten beginnen en dat je vooral veel plezier moet hebben. Dit bleek ook al uit de ontspannen training van de avond er voor.

Al snel kwam SCO op 0-1 voor wat later de enige voorsprong voor SCO bleek te zijn. Want al snel bleek dat het tweede een goede start van de wedstrijd zal hebben de goals vlogen het publiek om de oren. Met een heel sterk spelende Rommy die een paar mooie goals maakte en het tweede heel dankbaar voor was dat ze mee deed. Ook het superkoppel Lies en Dennis waren goed op schot. Dit resulteerde in een ruststand 16-10.

In de rust werd de ploeg toe gesproken door Gerard , waar benadrukt werd dat zes goals voorsprong in de zaal niet veel is. Er moest gestart worden in de tweede helft met een instelling alsof het nog 0-0 stond. Blijf de juiste kansen uitspelen, geen domme dingen doen en hou dit schot percentage vast.

De tweede helft kan soms voor het tweede nog wel eens een dingetje zijn, maar nu speelden de dames en heren van het tweede onverstoorbaar door. Vooral Benjamin gooide de ene naar het ander afstandsschot erin en ook Dennis bleef goed scoren. Hierdoor behaalde het tweede een prachtige uitslag van 26-16 en pakte het tweede de twee zeer verdiende punten in eigenhuis.
En het tweede doet hier mee dus goede zaken in strijd tegen degradatie.

Volgende week maken de dames en heren van het tweede zich op voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wéz Handich/DOW 3.