HURDEGARYP na de knappe prestatie tegen de koploper leed De Waterpoort zaterdag een gevoelige nederlaag in Hurdegaryp. Quick’21 stuurde de Sneker eersteklasser met een 19-18 nederlaag naar huis.

De Waterpoort was nog wel met een grote delegatie naar Hurdegaryp afgereisd. Trainer Nico Kraan bracht maar liefst zes wissels mee om alles op alles te zetten voor de winst.

Waterpoort opende de score, maar Quick volgde snel. Gedurende de eerste helft ging het gelijk op, waarbij geen van beide ploegen een gat kon slaan. Zo werd er gerust met een stand van 10-7.

Kraan spoorde zijn spelers aan om verdedigend de deur dicht te houden en rustig te blijven schieten. Hoewel het team verdedigend redelijk de controle had, bleek scoren lastig ondanks vele doelpogingen. Hierdoor bleef Quick aan de leiding tot vlak voor het eind.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd konden de Snekers nog snel drie doelpunten scoren waardoor het gelijk werd. Met een doelpunt in de slotseconden bezorgde de thuisploeg de Snekers op de valreep alsnog een kater.

De Waterpoort bleef zesde op de ranglijst. Op 2 maart aanstaande is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Hoogkerk.