Na de blamage van vorige week tegen SCO, waarin De Waterpoort er totaal niet aan te pas kwam, stond vandaag Wêz Handich/DOW 3 als tegenstander op het schema. Op het veld werd hier nog jammerlijk van verloren, waardoor men bij Waterpoort 2 extra gemotiveerd was om vandaag wel de winst binnen te slepen. De punten zouden echter niet gemakkelijk te behalen zijn, dus er zou gevochten moeten worden voor elke kans.

Van zenuwen was er totaal geen sprake, want het eerste schot van Dennis Lingsma was gelijk een doelpunt. Ook Paul Damstra had het vizier op scherp en zette de stand op 3-1. Hierna liet De Waterpoort zich toch overrompelen door Wêz Handich. Vooral de heren schoten met scherp en hierdoor liepen ze uit naar een 3-7 voorsprong. Toch liet De Waterpoort het verschil niet verder oplopen en begon weer mee te scoren. De Sneker dames lieten zien, dat de vechtlust nog niet verloren was gegaan. Ilse Lukkes en Jildou Huitema wisten beide te scoren en zo gingen de beide teams de rust in, met een 7-11 tussenstand.

In de rust sprak coach Gerard Planting zijn ongenoegen uit over de eerste helft. Hij definieerde het als “slapjes” en “sprankeloos”. Het spel was als het ware op de automatische piloot gezet, maar deze was helaas al na 10 minuten kapot gegaan. Iedereen wist dat het beter moest en kon, dus dat was wat er ook gebeuren moest.

De tweede helft werd zoals afgesproken een gevecht vol met mooie kansen. Het tweede had het licht gezien en wisten Wêz Handich in te halen. Men begon te schieten alsof hun leven er van af hing en dit betaalde zich uit. Een 7-11 achterstand werd omgebouwd naar een 14-13 voorspong. Iedereen deed mee aan het spektakelstuk. Lies Keja, Jolijn Rijpma en Benjamin van Hofwegen gaven hun doelpunten de nodige “glitter” waardoor coach Gerard juichend op de banken stond.

Hierna bleven de team erg gewaagd aan elkaar. Even leek De Waterpoort uit te lopen, maar was het toch weer de tegenstander die het hoofd koel hield. Na iets meer dan één uur spelen, stond er een eindstand van 20-20 op het scorebord.

De Waterpoort vocht zich na een achterstand wederom weer knap in de wedstrijd, waardoor het eerste punt een feit is. De aankomende weken word er niet gespeeld en kan het tweede even tot rust komen. De eerste officiële wedstrijd zal op 12 januari zijn. Deze wedstrijd word om 17:40 gespeeld in Sneek.