Afgelopen zaterdag stond de 1e zaalwedstrijd voor Waterpoort D1 op het programma. Om 12.30 uur begon de wedstrijd tegen Drachten D1 in de Snij Noord hal te Drachten. Waterpoort begon goed aan de wedstrijd en creëerde veel kansen. Helaas werden veel van deze kansen niet afgerond en beloonde de spelers uit Sneek zichzelf niet. Verdedigend stond het als een huis en dat resulteerde in een dik verdiende ruststand van 1-3.

Na de rust was het Drachten dat het initiatief van de wedstrijd overnam. Waterpoort speelde verdedigend iets te gemakkelijk en liet Drachten terugkomen tot 3-4. De spanning was in dit deel van de wedstrijd te snijden en tot 4-5 bleef Drachten bij. Met nog 5 minuten te spelen lieten de Waterpoorters zien waartoe het team in staat is. Goede aanvallen opzetten, mooie kansen creëren en afronden. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter stond er een verdiende 4-7 eindstrand op het scorebord.