Afgelopen zaterdag had het 3e hun eerste zaalwedstrijd van het nieuwe seizoen. In de namiddag reisde Waterpoort 3, tien man sterk, af naar de Camminghahal in Leeuwarden.

De wedstrijd begon meteen fel, Johannes de Groot scoorde het eerste punt voor de Waterpoort met een one-hander. De Waterpoort wist de hele tijd één punt voor te blijven op Pallas ’08 en binnen 10 minuten stond het dan ook al 6-7, door mooie afstanders van onder andere Femke Koning en Jelle van den Brenk. Hierna bouwde de Waterpoort hun voorsprong verder uit. De rust gingen we in met 10-13, in het voordeel van de Sneekers.

In de rust vertelde coach Siete Veenstra ons dat hij erg tevreden was en dat we vooral zo door moesten gaan. Ondertussen genoten de tegenstanders van een mandarijntje, waar het hele veld naar rook, toen de wedstrijd weer begon.

Na de rust wisten we nog verder uit te lopen, Pallas ’08 kon het tempo van de Waterpoort steeds minder bij houden. Toch was er nog ruimte voor verbetering geweest. Zo werden er helaas drie strafworpen gemist, door Floor Oosterhaven, Stijn Veenstra en vervolgens door Johannes de Groot. Dit hadden we toch graag anders gezien. Na een eerdere misser, wist Laura van der Kuijlen er nog een aantal mooie doorloopballen in te leggen. Verder waren gastspelers Dennis Lingsma, Benjamin van Hofwegen en Lies Keja óók lekker op schot. Benjamin werd door de dames van Pallas ’08 zelfs ‘de daar-is-ie-weer-heer’ genoemd, omdat hij telkens de bal weer wist te onderscheppen. Dit alles resulteerde in een eindstand van 14-22.

We hopen de volgende wedstrijd met eenzelfde stand uit Hurdegaryp te vertrekken. Waar we op 8 december uit spelen tegen Vlug & Vaardig 3.