HARICH – Vandaag staat de wedstrijd van Harich 3 tegen De Waterpoort 2 op papier. Afgereisd met wat gast spelers in de vorm van Janneke Kreeft- van der Kooij, Rommy Damstra- Postma en Sybren Kuipers om zo het team compleet te krijgen. Daarnaast was er nog publiek mee gereisd want Wendy en Martje stonden langs de zijlijn en speelster uit het derde Floor Oosterhaven was ook van de partij.

Met iets wat meer ervaring en routine stapte Harich het veld in en wisten ook al snel een voorsprong te pakken van 2 doelpunten. Gelukkig wist ook Dennis met zijn eerste twee schoten van de wedstrijd het gat direct te dichten. De wedstrijd bleef in de eerste helft aardig gelijk opgaan waarbij het ene vak iets makkelijker tot scoren kwam. De waterpoort nam meerdere keren de leiding met ondermeer goals van grote Janneke (Janneke Kreeft- van der Kooij) maar Harich kon constant mee. Dit resulteerde in een ruststand van 5-5.

In de rust werd er verteld dat we meer contact moeten houden met onze tegenstander in de verdediging en dus geen domme ballen meer tegen mogen krijgen. En er moeten meer rebounds gewonnen worden willen wij deze wedstrijd tot een goed einde brengen.

In de tweede heft nam Harich vooral het initiatief maar wist Waterpoort eerst nog mee te komen. Bij een stand van 7-6 ging het ineens hard de blauw hemden wisten keer op keer de korf te vinden en kwamen al snel op een voorsprong van 11-6. De Waterpoort probeerde nog iets terug te doen met nu ook Rommy Damstra- Postma binnen de lijnen maar dit was helaas niet genoeg. Met nog een strafworp van Benjamin en een laatste goal van Dennis bepaalde de Waterpoort de eind stand op 11-8. En dus werd er verloren met weer een veel te laag scoreings percentage kansen genoeg maar de doelpunten blijven uit.

Volgende week speelt het tweede een thuiswedstrijd om 14:00 uur tegen Flamingo’s 3.
Het tweede kan uw steun in de strijd om een eerste overwinning te behalen goed gebruiken. Dus tot zaterdag.