Afgelopen zaterdag werd er i.v.m. de korfbal league finale niet gespeeld, maar een week eerder speelde De Waterpoort 1 haar eerste veldwedstrijd. Er werd afgereisd naar Olderbekoop waar het opgenomen werd tegen Lintjo 1.

Met zomerse temperaturen bereidde beide teams zich voor op de wedstrijd. 23 graden bij de eerste veldwedstrijd zijn geen temperaturen die we gewend zijn.

Het vak van Martijn Barendsen, Dennis Lingsma, Laura van der Kuylen en Lies Keja begon in de aanval nadat het verdedigende vak (Nick Huitema, Paul Damstra, Femke Ekema en Sharon Brinksma) de bal van Lintjo wisten te onderschepen. Martijn wist al snel een vrije bal mee te krijgen, doordat de verdediger erg in stapte kon Martijn deze nemen als een strafworp: 0-1. Na meerdere afstandschoten te raken wist Waterpoort op voorsprong te blijven. Ondanks dat het aanvallend niet altijd makkelijk liep bleef deze voorsprong behouden de eerste helft. Nick Huitema wist het zijn heer verdedigend lastig te maken door hem meerdere keren te blokken.

De kleedkamers werden in de rust opgezocht met een stand van 7-9 in het voordeel van de Sneekers. Soepel liep het niet, het was lastig goede aanvallen op de zetten en om tot goede schotkansen te komen koste veel energie.

Na de rust volgde enkele wissels. Zo werd Lies van vak gewisseld en kwamen Annelieke Warnar en Floor Oosterhaven bij Dennis en Martijn te staan. Het doel hiervan was om Floor te laten rebouden, zodat Dennis, Martijn en Annelieke konden gaan schieten. Ondanks dat Floor veel ballen wist af te vangen lukte het in de tweede helft niet om tot scoren over te gaan. In het andere vak lukte het Lies en Nick om nog een aantal punten te maken aan het begin van de tweede helft, maar daarna stokte het ook daar. Lintjo wist wel consequent door te scoren, waardoor zij begonnen uit te lopen en de stand op een gegeven moment tot een 17-13 achterstand leidde. De wedstrijd werd afgesloten door Paul Damstra. Hij wist een strafworp mee te krijgen en scoorde een afstandschot, waardoor de stand van 17-13 resulteerde in een eindstand van 17-15. Gebaald werd er, gehoopt was om deze eerste wedstrijd te winnen om het veldseizoen sterk te starten.

Op zaterdag 20 april speelt De Waterpoort 1 thuis om 15:30 uur tegen Westergo. De Waterpoort is gedreven om deze derby te winnen, nadat de laatste zaalwedstrijd eindigde in een gelijkspel.