Met de winst op DTG 2 nog vers in het geheugen vertrok De Waterpoort 2 vol goede moed richting Eastermar. De wedstrijd tegen het plaatselijke DOW/Wêz Handich 3, een clash tussen de teams in de gevarenzone van de competitie, zou gewonnen moeten worden.

Waar het de verwachting van trainer Gerard was dat de tegenstander moeilijk tot scoren kwam deze wedstrijd, bleek het tegendeel. DOW kwam als een razende via 3-0 op 6-1. Vooral de heren van DOW konden de korf uitstekend vinden. De Waterpoort had in de eerste helft hier geen antwoord op. Doordat fouten van de tegenstander werden afgestraft kon nog worden aangehaakt tot een 14-9 ruststand.

Tijdens de rust zei coach Gerard dat de dames meer risico moesten nemen met het voorverdedigen. Zo kon er meer druk worden gegeven op de sterk schietende heren van DOW. In de aanval moest meer tempo gemaakt worden, wat voor onze Waterpoorters niet eenvoudig was vanwege de stroperige grasmat als ondergrond, kunstgras loopt een stuk makkelijker.

De woorden van de trainer hadden het gewenste effect. Er werd rap drie keer gescoord. Bij een tussenstand van 15-13 greep de coach van DOW in. Met een dameswissel kreeg DOW weer grip op de wedstrijd. De Waterpoort wist de korf hierna nog maar een keer te raken. De eindstand werd een teleurstellende 23-14.

Volgende week speelt De Waterpoort 2 haar laatste wedstrijd thuis tegen Oerterp 2. Aanvang 14.00 uur.